WhatsApp Profilinizi Kimin Görüntülediğini Nasıl Anlarsınız?

WhatsApp, 2020’de dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı ile dünyanın en popüler sohbet uygulamalarından biridir. Uygulamayla ilgili sık sorulan bir soru, profilinizi kimin görüntülediğini söylemenin mümkün olup olmadığıdır.

WhatsApp bu bilgileri izlemez

Daha fazla bilgi için makaleyi okuyun

Birinin sizi kontrol edip etmediğini veya uygulamada sizi takip edip etmediğini görebiliyor musunuz? Durumunuzu, güncellemelerinizi kimin göreceğini veya sizinle kimin iletişim kurabileceğini kontrol edebilir misiniz? Bu yazıda bu soruları ve daha fazlasını cevaplayacağım.

WhatsApp’ta Gizliliğinizi Kontrol Etme

Herhangi bir sosyal ağda olduğu gibi, çevrimiçi iletişim kurmak istemediğiniz insanlar var. WhatsApp, bilgilerinizi kimlerin görebileceği konusunda size ne kadar kontrol sağlıyor?

Aslında, bu bilgiler üzerinde büyük bir kontrole sahipsiniz. WhatsApp, en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu kimin görebileceğini, profil fotoğrafınızı kimin görebileceğini, “Hakkında” bilgilerinizi kimlerin görebileceğini, durumunuzu kimin görebileceğini, istek üzerine okundu bilgisi gönderip göndermeyeceğinizi ve canlı konum.

WhatsApp Profilimi kimin görüntülediğini görebilir miyim?

WhatsApp profilinizi kimin görüntülediğini merak ediyorsanız, bu bilgileri göremezsiniz.

WhatsApp, kimin profilini görüntülediğine dair günlük tutmaz. Profil ziyaretleri sayılmaz veya gösterilmez. Bu bilgileri sağlayabildiğini iddia eden (uygulama mağazasından yasaklanan, telefonunuza yüklemeniz gereken, size bir şeyler söylemesi gereken), ancak doğruyu söylemeyen uygulamalar var.

Dürüst olmak gerekirse, bunun için hiçbir uygulama yok çünkü WhatsApp çok basit bir kullanım uygulaması. Bir statünüz olabilir, ancak fotoğraf gönderiyorsunuz veya dış dünyadan beğeni toplamaya çalışmıyorsunuz. Ne yazık ki (veya neyse ki gizlilik konusundaki görüşlerinize bağlı olarak), birisinin profilinizi görüntüleyip görüntülemediğini görmek mümkün değildir.

Bilgilerinizi Nasıl Korursunuz

Ayarlarınızın nasıl programlandığına bağlı olarak, WhatsApp profiliniz hakkında kimlerin hangi bilgileri görebileceğini belirler. İzleyicilerinize herkes, yalnızca kişiler veya hiç kimse için yetki verebilirsiniz.

Bu ayarları değiştirmek çok kolaydır.

Ayarlar’a dokunun

“Hesap” a dokunun.

“Gizlilik” e dokunun.

Gizlilik ayarlarınızda dilediğiniz değişiklikleri yapın.

Whatsapp’ta beni takip edenleri görebilir miyim?

Evet ve hayır. Kimin sizi takip ettiğini ancak sizi zaten eklemişlerse görebilirsiniz. WhatsApp basit bir uygulamadır. Birisi sizinle konuşmak isterse, rehberinde siz varsa veya arama yoluyla sizi bulabilirseniz sizi arayabilir veya bir metin gönderebilir. Sizinle temasa geçmeden WhatsApp’ta sizi takip etmek için herkesin yapabileceği en fazla şey (bu noktada onların takipçisi olduklarını biliyorsunuz, tabii ki) değişiklikler için profilinizi kontrol etmektir.

Ancak WhatsApp, Facebook gibi şeylerin olduğu gibi bir sosyal medya uygulaması değildir; genel olarak durum bilgilerinizi profilinize koyarsınız ve sonra unutursunuz. Durumunuzu izlemekten başka, bir takipçinin toplayacağı herhangi bir bilgi yoktur ve onların dikkatini verdiklerini görmenizin bir yolu yoktur.

Bir takipçiden gerçekten endişeleniyorsanız, her zaman kim olacağını anlamaya çalışabilirsiniz, takipçiler genellikle sizin tarafınızdan tanınır veya durumunuzu yaptığınız şey hakkında gerçek zamanlı bir güncelleme olarak kullanamazsınız. Hiçbir takipçinin “Bugün Harika Hissetmek” i kullanması mümkün olmayacak. senin hakkında harika bir ruh hali dışında bir şey öğrenmek için.

WhatsApp’ta engelleme

WhatsApp, bilgilerinizi kimlerin görüntülediğini size bildirmese de, kimlerin görebileceği konusunda size çok fazla kontrol sağlar. Birinin WhatsApp profilinizi görüntülemesiyle ilgili endişeleriniz varsa, gizlilik ayarlarınızı kimsenin bilgilerinizi veya yalnızca kişilerinizi görmemesi için ayarlayabilirsiniz.

WhatsApp, tüm kişilerinizi telefonunuzdan otomatik olarak yükleyebilir. Bunları gizlilik açısından kontrol etmek isterseniz, ekranın sol alt köşesindeki yeni sohbet simgesine dokunabilir ve listede gezinebilirsiniz.

Birini engellemek isterseniz, şu şekilde:

Engellemek istediğiniz kişiye dokunun

Çevresinde daire bulunan ‘i’ işaretine tıklayın

‘Engelle’yi tıklayın.

Buradan kişiyi bildirebilir veya engelleyebilirsiniz. Bu yapıldıktan sonra, artık WhatsApp profilinizi görüntüleyemeyecekler.

WhatsApp’ta Son Görüldüğünü Kontrol Edersem Biri Bilecek mi?

Hayır, şu anda kimse WhatsApp’ta Son Görüldüğüne bakıp bakmadığınızı kontrol edemez ve artık bunu izlemenize izin veren hiçbir uygulama yoktur. Diğer kişinin hikayesini kimlerin de gördüğünü kontrol etmek istiyorsanız bu iyi bir haber, ancak başka hiçbir şey için yararlı değil.

Tek görebildiğiniz, onu kaç kez veya Uygulamadaki farklı özellikler değil, onu kimin gördüğüdür. Sadece hikayelerine fotoğrafları koyan kişi bu bilgiyi görebilir. Hikayelerini kontrol etmeye devam ederseniz dikkatli olun çünkü fişleriniz açıksa, onu kaç kez görüntülediğinizi görebilirler.

WhatsApp Hikayenizi Biri Görüntülediğinde Görebiliyor musunuz?

Kesinlikle, eğer sen ve diğer kişi faturalarını açtıysa. Whatsapp, “bu sadece adil” mantrası üzerinde çalışır. Hikayenizi kimin görüntülediğini görebilirlerse, onların hikayesini de görebilirsiniz. Kapak tarafında, gizli kalmak istiyorsanız bu seçeneği açmayın.

“Ayarlar” sekmenize giderek “Gizlilik Ayarlarınıza” gidin.

Sayfanın altına gidin ve “Makbuzları oku” yu tıklayın.

“Makbuzları oku” seçeneğini açtıktan sonra, hem siz hem de makbuzları açan diğer kişi birbirinizin WhatsApp hikayesini görebileceksiniz. Bir takipçiden endişeleniyorsanız bu kullanışlı olabilir çünkü diğer kişinin okundu bilgisi varsa, hikayenize ne sıklıkla baktığını görebilirsiniz.

Durumunuzu Kimin Görüntülediğini Nasıl Görebilirsiniz?

Durumunuzu kimin görüntülediğini görmek isterseniz, yapabilirsiniz. Profilinizden farklı olarak, WhatsApp’taki Durum güncellemeleri, sizi kimin takip ettiği veya hesabınızı kontrol ettiği konusunda uyarır.

Durumunuzu kimin görüntülediğini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Durumunuza tıklayın ve alttaki “Göz” simgesine tıklayın

Durumunuzu kimin görüntülediğini görmek için tıklayın

Durumunuzun yalnızca 24 saat sürdüğünü, bundan sonra gönderdiğiniz içeriği kimin görüntülediğini göremeyeceğinizi unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir