Snapchat’e Kimin Eklediğini Nasıl Görülür?

Snapchat, arkadaş ekleme söz konusu olduğunda çoğu sosyal platformdan farklı değildir. “Arkadaş ekle” seçeneğiyle diğer kullanıcıları arayabilir ve iletişim bilgilerini, kullanıcı adlarını veya diğer çeşitli yöntemleri kullanarak onları ekleyebilirsiniz. Arkadaş listesi basit ve gezinmesi kolaydır. Ancak, uygulama sizi ekleyen tüm kullanıcıları görmeyi biraz zorlaştırıyor.

Sizi kimin takip ettiğini anlamak yalnızca çevrimiçi gizliliğiniz için önemli değildir, aynı zamanda ilişkilerinizle ilgili iç huzurunuz için de önemli olabilir.

Bazı kullanıcıların sizi arkadaşlarının listesinde bulundurduğundan emin olmak istiyorsanız, öğrenmek için çaba sarf etmeniz gerekir. Bu makale nasıl yapılacağını açıklayacaktır.

Bekleyen Arkadaşlık İsteklerini Kontrol Edin

Biri sizi Snapchat’a eklediğinde, ‘Arkadaş ekle’ menüsünde bekleyen bir arkadaşlık isteği görürsünüz. Bu aynı zamanda sizi Snapchat’e kimin eklediğini görmenin en kolay yoludur. Sadece şu adımları izlemelisiniz:

  1. Snapchat’i açın.
  2. Ekranın sol üst köşesindeki profil resminize dokunun.
  3. Menünün üst kısmındaki Arkadaş Ekle düğmesine basın.
  4. Hızlı Ekle seçeneğinin üzerinde Beni Ekledi bölümünü görürseniz, bu, bekleyen arkadaşlık istekleriniz olduğu anlamına gelir.

Beni Ekledi bölümü, siz onları tekrar ekleyene kadar sizi ekleyen tüm kullanıcıları görüntüler. Onları ekledikten sonra, Arkadaşlarım bölümüne taşınırlar.

Başkaları Sizi Nasıl Ekleyebilir?

Beni Ekledi bölümündeki iletişim bilgilerinin altında, kullanıcının profilinizi nasıl bulduğunu göreceksiniz. ‘Kullanıcı adı ile eklendi’ yazıyorsa, bu, o kullanıcının bilgilerinizi arama çubuğuna yazdığı anlamına gelir.

sizi kullanıcı adıyla ekledi

Bir Snapchat kullanıcısı sizi Snapcode aracılığıyla da ekleyebilir. Bu, her kullanıcının profil resminin arkasında bulunan sarı bir arka plan üzerindeki noktalı desendir. Diğer kullanıcılar bu Snapcode’u tarayabilir ve sizi arkadaş listelerine ekleyebilir. Snapcode’unuzu çevrimiçi paylaştıysanız, diğer kullanıcının sizi bu şekilde bulma şansı vardır.

Kişiler sizi kişilerinden de ekleyebilir. Telefonunuzu veya e-posta numaranızı önceden almışlarsa, Snapchat onlara sizi eklemeleri için otomatik olarak önerilerde bulunabilir. Bu kullanıcıların profil bilgilerinin altında ‘Telefonla eklendi’ yazısı olacaktır.

Son olarak, bekleyen bazı kullanıcıların altında ‘Hızlı Ekleme ile sizi ekledi’ ifadesini bulabilirsiniz. Hızlı Ekleme, Arkadaş Ekle menüsünde tanıyabileceğiniz veya beğenebileceğiniz profiller öneren özel bir bölümdür. Genellikle arkadaşlarınızın arkadaşları, diğer sosyal ağlarda arkadaş olduğunuz insanlar vb.

Seni Kimin Geri Eklediğini Görmek

Bir Snapchat kullanıcısı sizi geri eklediğinde, Beklemede bölümünün altındaki ‘Arkadaş Ekle’ menüsünde bir bildirim görünecektir. Ancak bu her zaman böyle değildir.

Bir arkadaş eklediyseniz ancak sizi tekrar ekleyip eklemediğinden emin değilseniz, bazı alışılmadık yöntemler kullanarak kontrol edebilirsiniz. Bu adımlar, cihazınıza bağlı olarak farklılık gösterir.

iPhone

İPhone’unuzda Snapchat kullanıyorsanız, kişi bilgileri penceresini kontrol ederek sizi kimin geri eklediğini görebilirsiniz. Bu adımları takip et:

  1. Snapchat’i açın.
  2. Simgesine dokunun. SohbetEkranın sol alt köşesindeki (konuşma balonu) simgesi.
  3. Sağ üst köşedeki Yeni Sohbet (konuşma balonu) simgesine basın.
  4. Araştırmak istediğiniz arkadaşı arayın.
  5. Bu arkadaşınızın adını birkaç saniye basılı tutun. Bilgileriyle yeni bir pencere açılmalıdır.
  6. Arkadaşlığı Yönet’e dokunun
  7. ‘Kaldır [name]Bu kişi sizi ekledi ‘seçeneği.

Android

Birinin sizi bir Android’e geri ekleyip eklemediğini öğrenmek için doğrudan olmanız ve bir çırpıda göndermeniz gerekir. Bunda sorun yoksa şu talimatları izleyin:

  1. Uygulamadaki beyaz daireye dokunarak bir çırpıda çekin. Bu fotoğrafı başka bir kullanıcıya göndereceğiniz için, uygun hale getirmeye çalışmalısınız veya her zaman kamera merceğini kapatıp boş bir fotoğraf çekebilirsiniz.
  2. Sağ alttaki ‘Gönder’ (mavi ok) simgesine dokunun.
  3. Merak ettiğiniz kullanıcıyı seçin.
  4. Ekranın sağ alt tarafındaki Gönder düğmesine basın. Bu, fotoğrafı gönderecek ve sizi Arkadaşlar ekranına götürecektir.
  5. Parmağınızı aşağı sürükleyip bırakarak ekranı yenileyin. Bu, en son sonuçları gösterecektir.

Kullanıcı adının altında gri ‘Beklemede’ okunu görürseniz, bu, kişinin sizi henüz eklemediği anlamına gelir. Kırmızı bir ‘Teslim Edildi’ simgesi görürseniz, kişi sizi eklemiştir.

teslim edildi

Çıtayı gönderdikten sonra geri alamayacağınızı unutmayın. İnce kalmasını istiyorsanız, bu yöntemden kaçınmalısınız.

Sizi Ekleyenleri Takip Edin

‘Arkadaş Ekle’ bölümünde sizi kimin eklediğini takip ettiğinizde, profilinizin ne kadar genel olduğu hakkında değerli bilgiler de alabilirsiniz.

Birçok kullanıcı sizi Snapcode aracılığıyla eklediyse, bu birisinin bunu internette herkese açık olarak paylaştığı anlamına gelebilir. Ayrıca, iletişim bilgilerinizin kimlerde olduğunu ve kullanıcı adınızı kimin aradığını da takip edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Biri beni eklerse ne görebilir?

Birisi sizi Snapchat’a eklerse, gizlilik ayarlarınıza bağlı olarak erişebilecekleri çeşitli içerik seviyeleri vardır. Hesabınızı Gizli olarak ayarladıysanız ve diğer kullanıcı sizi ekler ancak siz onları tekrar eklemezseniz, profiliniz hakkında fazla bir şey göremezler.

Bu ayarları değiştirmek veya kontrol etmek için Snapchat’i açın ve Ayarlar sayfasına gidin. “Hikayemi Görüntüle” simgesine dokunun ve “Herkes”, “Yalnızca Arkadaşlar” veya “Özel” arasında geçiş yapın.

Ayrıca sizinle kimlerin iletişime geçebileceğini, sizi “Hızlı Ekle” bölümünde görebileceğini veya konumunuzu kimlerin görebileceğini de değiştirebilirsiniz. Sizi kimin eklediğini hemen bilmiyor olsanız da, bu ayarlardan geçerek başkalarının gördüklerini kontrol edebilirsiniz.

Artık arkadaşlarımın Snapscore’unu göremiyorum. Bu ne anlama geliyor?

Çoğu zaman, birinin Snap puanını görememesi, artık uygulamada arkadaşınız olmadığı anlamına gelir. Bu bir aksaklık olabilir ve Snapchat uygulamasını güncellemeniz veya internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekir.

Burada Snap Puanları hakkında bir makalemiz var, ancak bir Snapchat kullanıcısının profil resminin altındaki sayısal simge yalnızca her iki kişinin de birbirini ekleyip eklemediğini gösterir.

Beni ekleyen birini nasıl kaldırırım?

Belki birisinin sizi eklemesine pek sevinmiyorsunuzdur, belki de o kişiyi hiç tanımıyorsunuzdur. Kullanıcıyı silebilir veya engelleyebilirsiniz.

Bu kişiyle bir süredir arkadaş olduğunuzu ve artık onlarla etkileşimde bulunmak istemediğinizi varsayarak, profiline gidin ve sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun. Bir menü görünecektir, ‘Arkadaşı Kaldır’ veya ‘Engelle’yi seçin.

Biri sizi taciz ediyorsa, ‘Bildir’ seçeneğini seçin. Bu, Snapchat geliştiricilerini, uygulamayı kullanan ve muhtemelen uygulamanın topluluk standartlarını ihlal eden biri olduğu konusunda uyarır. İkincisi söz konusuysa, hesapları tamamen kaldırılabilir.

Kullanıcıyı tekrar eklemediğinizi varsayarsak, isteklerinin yanındaki “X” işaretine dokunmanız yeterlidir. Bu onları Eklenenler listenizden kaldıracaktır.

Hiç şüpheli kullanıcıların sizi iletişim bilgileriniz veya Snapcode aracılığıyla eklediniz mi? Ne yaptın? Aşağıdaki yorumlarda bize bundan bahsedin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir