Snapchat Haritasındaki Hayalet Modu ile Kendinizi Nasıl Ortadan Kaldırırsınız?

Snap Map özelliğinin 2017’de kullanıma sunulması, Snapchat kullanıcılarının fiziksel konumlarını gerçek zamanlı olarak yalnızca arkadaşlarıyla değil, gizlilik ayarlarına bağlı olarak platformun diğer tüm kullanıcılarıyla paylaşmalarına izin verdi. Ayrıca, seçtikleri herhangi bir şehir veya ülkeden herkese açık olarak paylaşılan tüm yayınlara erişebilirler.

Elbette, bu özellik, Harvey Kasırgası’nın ardından kalan yıkımı belgelemek için kullanıldığında 2017’nin sonlarında kanıtlandığı gibi, acil bir durumda faydalı olabilir. Ancak, hepimizin arada bir çevrimdışı “kaybolmak” istediğimiz bu dijital dünyada, sadece bir dakikalığına da olsa, herkesin herhangi bir anda nerede olduğunuzu bilmesi fikri düpedüz ürkütücü geliyor.

Neyse ki, konum paylaşımı isteğe bağlı bir özelliktir, bu da onu istediğiniz gibi açıp kapatabileceğiniz anlamına gelir. Bu yazıda nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Uygulamanın İlk Başlatmasında Hayalet Modu Nasıl Açılır

Snapchat’i iPhone veya Android cihazınıza ilk indirip kurduğunuzda, Snap Map özelliğine anında erişebileceksiniz. Sadece ekranın herhangi bir yerine sıkıştırın ve görünürlük tercihlerinizi seçmeniz istenir. Uygulama üç seçenek sunacak:

Snapchat Haritası'nda Nasıl Kaybolur?

  1. Hayalet modu – Kendinizi Snap haritalarınızda yalnızca siz görebilirsiniz, arkadaşlarınızın yanı sıra diğer tüm Snapchat kullanıcıları için görünmez kalacaksınız.
  2. Arkadaşlarım – Tüm Snapchat arkadaşlarınız herhangi bir anda konumunuzu görebilir)
  3. Arkadaşlarını seç… – Bu, konum bilgilerinize erişim vermek istediğiniz arkadaşlarınızı seçmenize olanak tanır. Bu, özellikle konumunuzu örneğin seçilen arkadaşlarınız veya aile üyelerinizle paylaşmak, ancak aynı zamanda rastgele tanıdıkların sizi bulmasını istemiyorsanız kullanışlıdır.

Konumunuzu arkadaşlarınızın bilmemesini ve kendinizi Snapchat haritalarından görünmez kılmak istiyorsanız, sadece “Hayalet Modu” na dokunun ve “İleri” ye dokunarak onaylayın.

Kamera Ekranından Hayalet Modu Nasıl Açılır

Konumunuzu bir süre paylaştıktan sonra Hayalet Modunu etkinleştirmeye karar verdiyseniz, bunu önceki yönteme benzer şekilde yapabilirsiniz. Snapchat haritasına girmek için kamera ekranını sıkıştırarak başlayın ve ardından ekranın sağ üst köşesindeki Ayarlar (dişli) simgesine dokunun.

Ayarlar menüsünde, “Hayalet Modu” yanındaki anahtarı “açık” konumuna getirmeniz yeterlidir; arkadaşlarınız artık Snap haritalarında geçerli konumunuzu göremezler.

Snapchat Haritasındaki Hayalet Modu ile Kendinizi Kaybolun

Son paylaşılan / bilinen konumunuz da gizlenecek, böylece Hayalet Modu’nu açtığınızda kimse nerede olduğunuzu bilmeyecek. Konumunuzu paylaşmaya devam etmek istiyorsanız, yalnızca Ayarlar menüsüne geri dönmeniz ve Hayalet Modunun yanındaki anahtarı “kapalı” konuma getirmeniz gerekir.

Snapchat Ayarlarından Hayalet Modu Nasıl Açılır

Korkuyorsanız kamera ekranını kıstıramayacak kadar beceriksizsiniz (kaç akıllı telefon kullanıcısının bu şekilde hissettiğine şaşıracaksınız) ve bazı önemli ayarları yanlışlıkla değiştirme riskini almak istemiyorsanız, doğrudan Hayalet Modu’nu da açabilirsiniz. Snapchat Ayarları menüsünden.

Yapman gerekenler işte burada:

  1. Snapchat’i açın.
  2. Ekranın sol üst köşesindeki Bitmoji’nize dokunun. Henüz bir tane yapılandırmadıysanız, aynı yerdeki tanınabilir Snapchat simgesine dokunun. Eğlenceli gerçek: Bu simge, Wu-Tang Clan’s Ghostface Killah’a bir hediye olarak Ghostface Chillah olarak adlandırılmıştır.
  3. Ayarlar simgesine dokunun.
  4. Ayarlar menüsünde, “Kim …” altında “Konumumu Gör” seçeneğine dokunun.
  5. Konumum menüsünde, “Hayalet Modu” nun yanındaki anahtarı “açık” konuma getirin.

Snapchat Haritası'nda Kaybolur

Önceki yöntemde olduğu gibi, Hayalet Modu’nu kapatmak ve konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmaya devam etmek istediğinizde, yalnızca 1-4 arası adımları izlemeniz ve ardından 5. adımda anahtarı “kapalı” konumuna getirmeniz gerekir.

Hayalet Modunu Kapattığınızda Konumunuzu Kimler Görebilir?

Hayalet Modu’nu kapatmaya ve konumunuzu bir kez daha görünür yapmaya karar verdiğinizde, konum paylaşma ayarları, Hayalet Modunu açmadan önceki ayarlarla aynı olacaktır. Bu nedenle, daha önce “Arkadaşlarım” seçeneğini seçtiyseniz, bir kez daha otomatik olarak seçilecektir.

Konumunuzu yalnızca seçilen arkadaşlar için görünür hale getirdiyseniz, Snapchat’ın bu arkadaşları tam olarak hatırlayacağını unutmamak önemlidir. Bu şekilde, kendinizi tekrar görünür hale getirdiğinizde, listeyi sıfırdan yeniden oluşturmanız gerekmez.

Görünmez Olmak ya da Olmamak

Konumunuzu Snapchat’ta paylaşıyor musunuz? Eğer öyleyse, bunu kiminle paylaşıyorsunuz? Konumunuzu Snap Haritanızda görünür kılmak sizi hiç hoş olmayan bir duruma düşürdü mü?

Deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.