LinkedIn Hesabınızı Nasıl Silersiniz? [Permanently]

LinkedIn hesabınızı kalıcı olarak silmek mi istiyorsunuz? Artık alakalı olmayan eski bir hesap mı buldunuz? Mevcut hesabınızı silip yeniden başlamak ister misiniz? Bu eğitim size nasıl yapılacağını gösterecek.

Sosyal bir ağ olmasına rağmen LinkedIn, takılmak için güzel bir yerdir ve kariyer ve profesyonel bağlantı ağları geliştirmeye çalışan pozitif insanlarla doludur. Rastgele insanlardan ziyade profesyonellerle dolu olmasına yardımcı olur ve konular da esas olarak iş, endüstri ve kariyer konularıdır.

LinkedIn hesabınızı silmek isteyebileceğiniz birçok neden vardır. Karanlığa gitmekten kariyerinizi veya hayatınızı tam bir değişiklikle sıfırlamayı istemeye kadar. Çoğu sosyal ağ, bir teriyerin bir topa tutunacağı gibi sizi tutmaya çalışırken, LinkedIn farklıdır. Hesabınızı serbestçe duraklatmanıza veya silmenize izin verir.

LinkedIn hesabınızı kalıcı olarak silin

Fikrinizi değiştirene kadar bekletmek yerine, LinkedIn hesabınızı tamamen silebilirsiniz. Profilinizi, resimlerinizi, kişilerinizi ve LinkedIn hayatınızla ilgili her şeyi siler. Bu sayfada hesabınızı kapatmanın bir kısayolu bile var. Üstteki bir düğme Hesabı Kapat diyor. Şuna basın ve kapanış sihirbazına girersiniz.

LinkedIn hesabınızı bir tarayıcıda silin

Bu tür şeyleri bir masaüstü tarayıcısında yapmayı daha kolay buluyorum, ancak bir dakika içinde size telefonunuzda da nasıl yapacağınızı göstereceğim.

  1. LinkedIn’de oturum açın ve profil sayfanıza gidin.
  2. Ayarlar ve Gizlilik ve Hesap’ı seçin.
  3. Sayfanın altındaki LinkedIn Hesabınızı Kapatmanın yanındaki Değiştir’i seçin.
  4. Kutuya bir neden ekleyin ve İleri’ye basın.
  5. Onaylamak için şifrenizi girin ve Hesabı Kapat’ı seçin.

Verilerin silinmesiyle ilgili bir uyarı görmeye devam edeceksiniz ve ayrıldığınız için üzgünüz ancak LinkedIn, ayrılmanız konusunda çok fazla telaş yapmayacaktır.

LinkedIn hesabınızı uygulamada silin

Dilerseniz LinkedIn’inizi uygulamadan da silebilirsiniz. İşlem, tarayıcıyla hemen hemen aynıdır.

  1. LinkedIn uygulamasında oturum açın.
  2. En üstte Ben’i ve Ayarlar’ı seçin.
  3. Hesap sekmesinin altındaki Hesabı Kapat seçeneğini seçin.
  4. Devam et’i seçin ve ayrılma nedeninizi ekleyin.
  5. Onaylamak için şifrenizi girin ve Bitti’yi seçin.

Yukarıda olduğu gibi, veri kaybı ve ayrıldığınıza üzüldüğünüzle ilgili bildirimler göreceksiniz, ancak hesabınız kalıcı olarak kapatılacak.

LinkedIn hesabınızı kapattıktan sonra verilerinize ne olur?

Sosyal ağlar, kurtulabildikleri kadar çok veri toplamakla ünlüdür. O zaman ayrılmak istediğinizde teslim olmaya çok isteksiz davranmak. Peki, LinkedIn hesabınızı kalıcı olarak kapattığınızda tüm verilerinize ne olur?

LinkedIn’in hüküm ve koşullarında Bölüm 4.3, ne olduğu çok açıktır. Veriler yaklaşık 30 gün tutulur ve ardından silinir.

Linkedin (veya SlideShare) hesabınızı kapatmayı seçerseniz, kişisel verileriniz genellikle 24 saat içinde Hizmetlerimizde başkaları tarafından görülemez. Aşağıda belirtilenler dışında, kapatılan hesap bilgilerini genellikle hesabın kapatılmasından sonraki 30 gün içinde sileriz.

Yasal yükümlülüklerimize (yasa uygulama talepleri dahil) uymak, yasal gereklilikleri karşılamak, anlaşmazlıkları çözmek, güvenliği sağlamak, dolandırıcılığı ve kötüye kullanımı önlemek, Kullanıcı Sözleşmemizi uygulamak veya yerine getirmek için makul olarak gerekliyse hesabınızı kapattıktan sonra bile kişisel verilerinizi saklarız bizden gelecek diğer mesajlara “aboneliğinizi iptal etme” talebiniz. Hesabınız kapatıldıktan sonra kişiselleştirilmemiş bilgileri saklayacağız. ‘

LinkedIn hesabınızı yeniden açın

Hesap kapatma, 30 gün geçene kadar kalıcı değildir. 20. günden itibaren hesabınız silinmeye hazır bir silme kuyruğuna alınır. İsterseniz LinkedIn’inizi kapatma konusunda fikrinizi değiştirmek için 20 gününüz var.

Bunu yaparsanız, hesabınızı şu şekilde yeniden açabilirsiniz:

  1. Eskiden olduğu gibi LinkedIn’de oturum açın.
  2. Oturum açtıktan sonra gördüğünüz seçeneklerden Yeniden Etkinleştir’i seçin.
  3. Siz olduğunuzu doğrulamak için LinkedIn’in kayıtlı e-posta hesabınıza göndereceği onay e-postasını bekleyin.
  4. E-postadan yeniden etkinleştirmeyi onaylayın.

Onaylandıktan sonra, LinkedIn hesabınız derhal yeniden etkinleştirilmelidir. Bunu 20 gün sonra denerseniz, yeniden etkinleştirme başarısız olur ve LinkedIn hesabınızı gerçekten kalıcı olarak silmiş olursunuz.

LinkedIn veriler konusunda son derece net ve hesabınızı ve verilerinizi silme konusunda adil. Çoğu veri silinirken, Şartlar ve Koşullar bir kısmının saklanacağını ancak anonim hale getirileceğini söylüyor. Bu şu anda olduğu kadar iyi, bu yüzden bu konuda çok fazla seçeneğimiz yok.